fbpx

szeptember 16.

Bírói képzés 09.16

Szervező:

ADCC HUNGARY

Helyszín:

1135 Budapest, Szegedi út 48. Toto Sport

A SZABÁLYOKRÓL BŐVEBBEN ITT TUDSZ TÁJÉKOZÓDNI:

Elérhetőség:

84kiscsami@gmail.com

Részletek

Tanulj és mélyedj el az ADCC világában! Merülj el a grappling csodálatos dimenzióiban, ahol a tudás hatalom. Fedezd fel a szabályrendszer sajátosságait, légy részese a bíráskodás izgalmainak, és építsd tudásodat a legjobbakkal. Legyél profi, kezdő vagy versenyző, itt a lehetőség, hogy mélyebbre áss a szabályok és technikák birodalmában.

Az ADCC bírói képzés/tanfolyam nem csak azoknak kínál remek lehetőséget, akik bíróként szeretnének tevékenykedni, hanem azoknak is, akiket érdekel az ADCC szabályrendszere. A kurzus elvégzését ajánljuk profiknak, kezdőknek, versenyzőknek és edzőknek egyaránt, akik úgy érzik, hogy behatóbban megismernék és megértenék az ADCC szabályait.

Fontos: A bírói kurzus elvégzésével járó oklevél nem jogosít bíráskodásra, viszont amennyiben szándékozol idővel bíráskodni, a megléte alapkövetelmény.

Egy adott verseny bírói csapatát mindig a rendező ország Head Referee-je jelöli ki, azok közül az emberek közül, akiknek megvan a „jogosítványa” és úgy ítéli meg, hogy átfogó, kellő mennyiségű és minőségű, grappling múlttal (BJJ vagy NoGi edző, versenyző, bíró valamely nagy szervezetnel ADCC, AJP, IBJJF, NAGA, Grappling Industries, UWW stb… Mivel az ADCC nem brazil jiu-jitsu így a bjj-ben használt övek ebből a szempontból nem feltétlen irányadóak, sokkal inkább a rutin és a fent nevezett rendszerekben gyakorlással eltöltött idő számít) rendelkeznek.

Továbbá ajánljuk azoknak a kluboknak/klubvezetőknek is a képzés elvégzését, akik Magyarországon a hivatalos, vagyis ADCC CERTIFIED SCHOOL minősítést meg kívánják idővel szerezni. Ahogy a bíróknál, a hivatalos iskoláknál is az irányadó elv, hogy csupán az oklevél megléte nem jogosít a hivatalos iskola, a CERTIFIED SCHOOL név használatára, viszont alapkövetelménye.

A képzés időtartama 2 óra, első sorban száraz elmélet és szabály ismertetés, mely alatt jegyzetelni lehet és rövid kérdések feltevésére is lesz lehetőség. Ezt követően kis szünet és 1 óra Q&A, azaz kérdések és válaszok, ami lehetőséget ad a kérdések feltételére és az azokra adott válaszok bővebb kifejtésére.

Dress code: Nincs, de célszerű „alkalomhoz illően” készülni, ha kérdésed akad, tudj mozogni.

 

Részvételi díj: 15.000 Ft

Dátum: 2023.09.16.

Jelentkezés:

Csámpár János

84kiscsami@gmail.com

+3620/275 – 4649

Cím: 1135 Budapest, Szegedi út 48. Toto Sport